Tuesday, July 9, 2013

Lolan b-pentueella oli tänään ensimmäinen tapaaminen eläinlääkärin kanssa. CatVet Kissaklinikalla pentutarkastuksen ja ensimmäisen rokotuksen suoritti ELL Kirsi Juuti. Hän arvioi, että pentukatras on terve, tasapainoinen, sosiaalinen ja keskimääräistä tomerampi. Pennut ovat rauhallisia ja niitä on paljon "käsitelty".

Kissanpentujen rokotussuositus on kaksi rokotusta ennen luovutusta. Ensimmäinen rokotus aikaisintaan kahdeksan viikon ikäisenä, seuraava 12. viikon ikäisenä, kuitenkin muutama päivä ennen pennun mahdollista luovutusta. Jos pentu jää "normaaliksi sisäkissaksi, niin kolmatta rokotusta ei välttämättä tarvita, mutta  näyttelyihin osallistuvalle tai isoon kissalaan menevälle pennulle suositus on antaa kolmas rokote 16. viikon ikäisenä. Uutta tietoa oli se, että emon ahkera imetys ensimmäisestä päivästä lähtien ja siitä saatavien luonnollisten vasta-aineiden saanti saattaa heikentää ensimmäisen rokotuksen tehoa.

Ja lääkärireissun jälkeen oli kova nälkä...
First get-together with veterinarian went well. They got also their first vaccination. According the veterinarian Kirsi Juuti the kittens were healthy and in good shape in every aspect.

After the trip to doctor the kittens were really hungry...

No comments:

Post a Comment